Ali ste vedeli kaj vse lahko počnete na Facebooku?


Facebook je že nekaj časa najbolj priljubljeno socialno omrežje, saj omogoča uporabnikom praktično vse, kar potrebujejo, ko dostopajo do interneta. Od komunikacije s svojimi prijatelji in širnim svetom do deljenja koščkov svojega življenja in nenazadnje tudi dostopa do novic z vseh koncev sveta. Facebook je postal tako velik, da se mnogo uporabnikov sploh ne zaveda, kaj vse dejansko omogoča. Zato smo za vas pripravili pregled funkcij, za katere morda sploh niste vedeli, da obstajajo.

Uredite preference za oglase

Se vam prikazujejo povsem neprimerni in čudaški oglasi? Glede na vaše želje in zanimanja si lahko sami izberete, kakšne oglase želite, da vam Facebook prikazuje. Svoje preference lahko uredite v: “Nastavitve (zgoraj desno) > Oglasi > in pritisnite uredi ob točki Oglasi, temelječi na mojih zanimanjih”. Tako lahko hitro izbrišete kakšna zanimanja, katera vam je Facebook določil sam od sebe na podlagi vaše pretekle dejavnosti.

Nastavite si piratski jezik

Pri nas verjetno najpogosteje uporabljena jezika sta Slovenski in Angleški, če pa želite, vam Facebook ponuja tudi možnost “piratščine” oz. piratskega jezika. To vam bo vsekakor za nekaj časa popestrilo brskanje po socialnem omrežju. Storite pa tako: “Nastavitve > Jezik > V katerem jeziku želiš uporabljati Facebook > English (Pirate)”.

Facebook-piratski-jezik

“Skrivni” nabiralnik za popolne neznance

V kolikor vam sporočila pošiljajo osebe, ki niso med vašimi prijatelji, Facebook ta sporočila nameni v posebno mapo imenovano “Filtrirana sporočila”. Med temi boste najverjetneje našli celo goro sporočil s strani internetnih neznancev, ki vam ponujajo denar, službo ali pa kakšne posebne ponudbe.

Shranjevanje zanimivih povezav

Se vam je že zgodilo, da ste hoteli prebrati objavo, ki jo je delil eden izmed vaših prijateljev pa v tistem trenutku preprosto niste imeli časa? Ena izmed precej koristnih funkcionalnosti je tudi shranjevanje povezav. Podobno kot to lahko storite v spletnem brskalniku z dodajanjem med “Priljubljene”, na takšen način povezavo shranite in drugič preberete v miru. Vse svoje shranjene povezave pa najdete v desni orodni vrstici pod zavihkom “Shranjeno”.

Shrani-povezavo-na-facebooku

Naložite si kopijo vseh svojih podatkov s Facebooka

Obstaja možnost, da si s preprostim klikom na svoj računalnik prenesete vse podatke, ki jih ima Facebook zbrane o vas. Sem spadajo:

  • Objave, slike in videi, ki ste jih delili
  • Vaša sporočila in pogovori
  • Podatki z vašega profila (O meni)
  • in še mnogo več…

Po zahtevku za prenos zbranih podatkov pa boste morali tudi malo počakati na povratno obvestilo, ki ga boste prejeli, ko bodo informacije pripravljene za prenos.

Določite kaj se zgodi z vašim profilom po smrti

Neizogibno dejstvo je, da bomo nekega dne vsi zapustili ta svet, zato Facebook ponuja možnost, da v naprej določite upravitelja vašega spominskega profila po smrti. Ta oseba bo imela možnost spreminjanja profilne slike, objavljanja na časovnico in upravljanja s prošnjami za prijateljstvo. Izberete pa lahko tudi možnost, da se profil po vaši smrti preprosto izbriše. Seveda je nepredstavljivo razmišljanje o tem, ampak takšna je igra življenja.

Tu smo našteli le nekaj izmed mnogih opcij, ki so morda malo manj poznane širši javnosti. Facebook je preprosto postal tako velik in mogočen, da je težko poznati vse možnosti, ki jih ponuja za svoje uporabnike. Tiste glavne seveda poznajo tudi osnovni uporabniki, vse ostale pa niti niso tako pomembne, so pa morda lahko zabavne in tudi koristne v kolikor veliko časa preživite na omenjenem socialnem omrežju.

Fotografije: Facebook.com, ibtimes.co.au

OBIŠČITE NAS

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
Cesta v Gorice 34b
SI - Ljubljana

+ 386 (0)31 769 793
+ 386 (0)59 156 956

info@vodik-marketing.si


PRIJAVA NA E-NOVICE

  

VIZITKA

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
DŠ: SI38221233
MŠ: 3640078000
TRR: SI56 0310 8100 0418 132
Odprt pri banki SKB d.d.
SVEŽE NA FACEBOOKU
Loading...
VŠEČKAJTE NAS