Facebook Pixel – Izboljšajte nadzor in povečajte učinkovitost!


Kaj je Facebook Pixel?

Facebook pixel je “JavaScript” koda, ki jo umestimo na našo spletno stran ter nam omogoča zelo natančno zbiranje podatkov o naših obiskovalcih. Pomaga nam pri: spremljanju konverzij Facebook oglasov, optimizaciji oglasov glede na pridobljene podatke, izgradnji ciljne publike za prihodnje oglase in ponovnem targetiranju oseb, ki so že imele kakršnokoli interakcijo na naši spletni strani.

Kako uporabljati Facebook Pixel?

Facebook Pixel nam omogoča izbiro zbiranja podatkov glede na vrste dogodkov in sicer nam ponuja: skupino devetih klasičnih aktivnosti ali po meri prilagojene dogodke konverzije.

Kot primer klasičnega dogodka na spletni strani lahko zazna naslednje posameznikove aktivnosti: vpogled spletne strani, uporaba iskalnika, dodan izdelek v košarico, dokončan nakup, izpolnjeni plačilni podatki, opravljena registracija, itn.

Hkrati pa lahko priredimo tudi prilagojene dogodke ter tako spremljamo tudi preostale konverzije, kot npr. sledenje ogledov za samo določene kategorije izdelkov, namesto sledenja celotnega števila ogledov z uporabo klasičnih dogodkov –  česar glavni namen je npr., da ločimo uporabnike, ki iščejo gorska oz. cestna kolesa.

Kako začeti?

Z odločitvijo kaj bomo spremljali in zakaj, je čas da ustvarimo naš lasten Facebook Pixel in ga umestimo na našo spletno stran. V nadaljevanju vam bom preko 2. poenostavljenih korakov pokazal kako lahko tudi vi začnete izkoriščati njegove potenciale.

Korak #1: Ustvarjanje Pixla –  najdemo ga v orodni vrstici Facebook Ads Manager

Da lahko Pixel začne pridobivati informacije o naših obiskovalcih je potrebno na spletno stran umestiti posebno »kodo«. Obstajata 2 načina izvedbe. V našem primeru bomo prikazali »kopiraj-prilepi« metodo. Druga možnost pa je uporaba metode integracije ali t.i. »Tag Manager«, s pomočjo tujih ponudnikov spletnih storitev.

Korak #2: Kako v spletno stran umestiti »kodo«?

Facebook nam generira glavno kodo ter kodo za spremljanje dogodkov na spletni strani. Ko izberemo enega izmed devetih dogodkov, ki bo najbolje spremljal želene aktivnosti, obe kodi prilepimo na vsako spletno stran, katero želimo nadzirati.

Da Pixel kodo uspešno dodamo na spletno stran jo moramo umestiti med <head> in </head> izvirno kodo spletne strani katero želimo spremljati, kot je prikazano na spodnji sliki v modri točki ena. V točki 2 obarvani rdeče je Pixel koda, ki smo jo prekopirali s Facebook strani. Z zeleno obarvana točka 3 pa prikazuje kodo dogodka, ki ga želimo spremljati (npr. Dodaj v košarico, Izpolnjeni plačilni podatki, itn.). Kodo dogodka se doda tik nad </head> naše izvirne kode.

Dobro je, da preden se začnemo zanašati na podatke preverimo samo delovanje s pomočjo Facebook Pixel Helper. V kolikor smo pravilno kopirali “kode” bi moral le ta najti Pixel in pokazati, če deluje pravilno.

Katere podatke prejmemo z namestitvijo Pixla?

Facebook Pixel nam pomaga pri boljšem razumevanju kako se osebe obnašajo na spletni strani, kar nam omogoča povečanje učinkovitosti oglaševanja. V “Facebook Ads Manager-ju” lahko dobimo vpogled v strani, interakcijo in naprave, ki so najbolj uporabljene ter preko zbranih podatkov Facebooka vidimo rezultate konverzij naše oglase kampanje.

Zdaj je čas, da prepustimo delo Pixlu, ta bo zdaj pri izbranih aktivnostih spremljal konverzije na mobilnih telefonih, tablicah in računalnikih.  Z uporabo Facebook Pixla lahko prav tako najdemo nove stranke, ki so podobne trenutnim zvestim strankam z ustvarjanjem ciljne skupine “lookalike audience”, enkrat ko Pixel doseže vsaj 100 konverzij. Več informacij katere možnosti nam dopušča Facebook pri targetiranju si lahko pogledate v enem izmed naših prejšnjih člankov o izgradnji ciljne skupine.

Slike: facebook.com, hootsuite.com

OBIŠČITE NAS

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
Cesta v Gorice 34b
SI - Ljubljana

+ 386 (0)31 769 793
+ 386 (0)59 156 956

info@vodik-marketing.si


PRIJAVA NA E-NOVICE

  

VIZITKA

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
DŠ: SI38221233
MŠ: 3640078000
TRR: SI56 0310 8100 0418 132
Odprt pri banki SKB d.d.
SVEŽE NA FACEBOOKU
Loading...
VŠEČKAJTE NAS