Kako vam lahko live stream video pomaga pri poslu?


Ugotovili smo že, da je video oglaševanje trenutno na edinstveni točki, kjer se praktično vsi ponudniki raznih storitev in produktov lahko poslužujejo video produkcije v namene oglaševanja svojih produktov. Ena izmed novosti, ki prihajajo, pa je prav gotovo live stream video oglaševanje.

Kaj je live stream video?

Live stream video je predvajanje video vsebine v živo, kjer se sledilci vključujejo v prenos in v realnem času spremljajo zanimive dogodke. S tem dobijo gledalci ekskluziven občutek, da prvi izvedo novice ali novosti, ki jih zanimajo.

O vzponu dveh konkurenčnih platform za deljenje video vsebine v živo (Meerkat in Periscope) sem v preteklih mesecih že napisal nekaj. Sedaj pa se bom osredotočil predvsem na načine uporabe live stream video vsebine v namene promocije vaše blagovne znamke ali podjetja.

SocialMedia Today je namreč objavil zanimivo infografiko, iz katere lahko izluščimo nekaj koristnih informacij:

  • live stream vsebino ljudje v povprečju gledajo 3x dlje, kot klasične videe
  • število objavljenih videov na osebo se je povečalo za 75%
  • video objave na Facebooku imajo 135% višji organski doseg kot slikovne objave.
live stream - the rock

Live stream pomembnih dogodkov v vašem podjetju ali panogi

Ljudje se radi povezujejo z blagovnimi znamkami na osebni ravni, zato ob organizaciji raznih dogodkov na takšen način poskrbite, da ni nihče prikrajšan. Ponudite jim lahko pregled dogajanja, vpogled v ozadje, srečanja s pomembnimi osebami itd. Pomembno pa je tudi, da jih pri vsem tem tudi poslušate, v smislu, da spremljate komentarje in ugodite njihovim željam.

“How-to” predstavitve in odgovori na vprašanja v živo

Učinkovito povezovanje s sledilci lahko poteka tudi preko odgovarjanja na njihova vprašanja v živo. Tako pokažete, da vam ni vseeno za njih in jim želite pomagati pri uporabi vaših izdelkov oz. storitev. Tako lahko denimo prikažete rabo zahtevne programske opreme ali jim preprosto pokažete, kako se pravilno zaveže kravata. Popolnoma odvisno od vaše ponudbe, pomembno je le, da vašim sledilcem ponudite nekaj kar bo za njih predstavljalo dodano vrednost oz. nekaj koristnega.

Live stream izdelave novih izdelkov

Pokažite vašim strankam, kako izdelujete vaše izdelke ali opravljate storitve. Pri tem vam seveda ni potrebno razkrivati poslovnih skrivnosti, bodite le kreativni in pokažite del poslovnega procesa tistim, ki jih to zanima. Lahko je to zgolj priprava kakšne slastne sladice (v primeru restavracije) ali del proizvodnje.

Live Video Streaming

Live stream predogled ali predstavitev izdelkov

Ali želite ustvariti dodatno pričakovanje ob izidu vašega novega izdelka? Z live streamingom tovrstne priložnosti boste dosegli točno to. Da še izdatno dosežete svoj namen, lahko že prej sporočite vašim sledilcem, da bodo tekom live streama prejeli posebne ugodnosti ali morda celo podelite kakšen izdelek naključnemu gledalcu.

Tedenske/mesečne novice povezane z vašim podjetjem

Newsletterji so postali že stalnica e-mail marketinga, podjetja se jih namreč poslužujejo v velikem obsegu. Seveda live stream tovrstnih novice ne pomeni ukinitev newsletterjev, temveč le sredstvo, kako opozoriti vaše sledilce na to, da ustvarjate zanimivo in zabavno vsebino. Seveda ni dovolj, da novice zgolj preberete, potrebno je poskrbeti tudi za kakšen humoristični vložek, smešno anekdoto in kar je najpomembneje, koristno vsebino.

Obstaja še mnogo drugih načinov uporabe live stream videov za namene oglaševanja, zgoraj naštetih je le nekaj. Zavedati se je potrebno dejstva, da so poskusi in popravki še vedno najbolj učinkovito merilo uspešnosti in sredstvo izboljšave. Zato poskusite, bodite ustvarjalni in dobili boste tudi povratne informacije, iz katerih morate izluščiti, kaj je tisto, kar je vašim sledilcem najbolj všeč in jih najbolj zanima.

Fotografije: socialmediatoday.com, cision.com, hireinfluence.com

OBIŠČITE NAS

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
Cesta v Gorice 34b
SI - Ljubljana

+ 386 (0)31 769 793
+ 386 (0)59 156 956

info@vodik-marketing.si


PRIJAVA NA E-NOVICE

  

VIZITKA

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
DŠ: SI38221233
MŠ: 3640078000
TRR: SI56 0310 8100 0418 132
Odprt pri banki SKB d.d.
SVEŽE NA FACEBOOKU
Loading...
VŠEČKAJTE NAS