Politika varstva zasebnosti

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI PODJETJA VODIK d.o.o.

 

Ta pravila varstva zasebnosti veljajo za vsakogar, ki se skladno z uporabo spletnega mesta www.vodik-marketing.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.vodik-marketing.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da se strinja s temi Pravili varstva zasebnosti.

 

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

V agenciji Vodik d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679, veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravila varstva zasebnosti in interni akti Vodik d.o.o.)

 

1.Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili, je Vodik d.o.o., naslov: Cesta v Gorice 34b, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected], telefonska številka: 059 156 956, ki ga zastopa direktor Nino Horvat.

 

2.Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vodik d.o.o. se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, uporabljeni v skladu s to Politiko varstva zasebnosti, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih in v primeru e-novic.

Za pošiljanje e-novic vodik-marketing.si, uporablja spletno platformo MailerLite, na kateri so shranjeni osebni podatki za pošiljanje novic, in sicer sledeči osebni podatki: ime, priimek, elektronska pošta. Spletna platforma MailerLite v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da njihove storitve gosti certificiran center za shranjevanje podatkov, ki se nahaja v Litvi (Evropska unija). Center za shranjevanje podatkov ima varnostni certifikat za shranjevanje informacij (ISO 27001).

 

3.Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Vselej se lahko prostovoljno odločite, kdaj in na kakšen način želite stopiti v kontakt z družbo Vodik, d.o.o. (osebno, preko telefona, elektronske pošte, digitalnih socialnih omrežij ali preko spletnih obrazcev).

V sklopu teh namenov se zbira in obdeluje predvsem naslednje podatke:  ime in priimek ali naziv, naslov, e-naslov, telefonska številka. V sklopu posameznih namenov se lahko zbirajo in obdelujejo tudi dodatni podatki, kar je navedeno v nadaljevanju pri vsakem posameznem namenu.

V Vodik d.o.o. ne izvajamo profiliranja posameznikov ali izključno avtomatiziranega sprejemanja odločitev, ki bi imela pravne učinke v zvezi z vami ali bi na vas drugače znatno vplivala.

 

3.1. Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

 

a) Informiranje o ponudbi storitev in aktualni vsebini, ki je povezana s storitvami  (Prijava na elektronske novice):

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje obvestil in informacij o naših storitvah in aktualni vsebini, ki jo bomo objavljali na spletni strani vodik-marketing.si. V ta namen vas lahko Vodik d.o.o. obvešča o novostih iz svoje ponudbe storitev, o morebitnih akcijah ali o nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na Vodik d.o.o. Prav tako vasm lahko Vodik d.o.o. pošilja vsebine s področja oglaševanja, vabila na dogodke in nasvete.

Informiranje o ponudbi storitev in aktualni vsebini lahko izvajamo preko naslednjih komunikacijskih kanalov: elektronske pošte, Facebooka in drugih družabnih omrežij.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim obveščanjem so vam na voljo v točki »Vaše pravice«.

 

b) Zbiranje povpraševanj in posredovanja ponudb

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vaše povpraševanje za izvedbo storitev. Primerljivo lahko posredujete povpraševanje po elektronski poš[email protected] po telefonu 059 156 956. V ta namen Vodik d.o.o. od vas zbira dodatne podatke o vsebini vašega povpraševanja, ki jih posredujete na prostovoljen način.

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni na Vodik d.o.o., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti Vodik d.o.o. tj. prodaja oglaševalskih storitev in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

 

c) Uspešnost, učinkovitost in varnost delovanja informacijskih sistemov ter spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani Vodik d.o.o. se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, obiskana podstran, čas in trajanje obiska  in podobno). V sklopu teh namenov naše spletne strani uporabljajo piškotke, katerih narava je podrobneje predstavljena v Politiki uporabe piškotkov na spletni strani. Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani za zagotavljanje varnosti informacijskih sistemov.   

Za spremljanje uporabe spletnih strani www.vodik-marketing.si uporabljamo orodje Google analytics. Spletno analitiko uporabljamo za lastne namene in je ključna za planiranje izboljšav spletne strani. V nastavitvah storitve imamo onemogočeno kakršnokoli deljenje podatkov z Googlom, ostalimi Google storitvami ter tretjimi osebami. Za večjo zasebnost je vključena tudi anonimizacija IP naslovov.

Vodik d.o.o. tako zbrane podatke obdeluje na podlagi zakonitega interesa upravljavca, pri čemer jih ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

4.Socialna omrežja, spletne storitve  in pripadajoči vtičniki

Vodik d.o.o. na spletnih straneh  www.vodik-marketing.si uporablja vtičnike Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in Google maps, ki vam omogočajo uporabo funkcij teh socialnih omrežij oziroma ponudnikov vsebin (primeroma kot všečkanje; objavljanje sporočil;  povezovanje, deljenje in javno objavljanje vsebin; ogled video zapisov; pregledovanje zemljevidov ter določanje lokacije družbe Vodik d.o.o.      

V primeru uporabe teh vtičnikov se vzpostavi neposredna povezava s strežniki teh socialnih omrežij oziroma ponudnikov storitev in del podatkov o uporabi teh storitev preko strani, ki jo upravlja Vodik d.o.o., se deli s ponudniki teh storitev in se v odvisnosti od vaših nastavitev, lahko obdeluje za njihove nadaljnje namene, vključno za namene oglaševanja in neposrednega trženja.  V odvisnosti od vaših nastavitev pri uporabi teh posameznih socialnih omrežij, se v posamezno socialno omrežje posreduje tudi del vaših osebnih podatkov (na primer elektronski naslov, vaša identiteta v okviru posameznega socialnega omrežja, IP naslov, vaša lokacija, seznam prijateljev in podobno).

Podrobnejše informacije o namenih in obsegu obdelovanja osebnih podatkov s strani ponudnikov teh strani, lahko pridobite neposredno pri ponudnikih teh storitev, upravljavcih teh socialnih omrežij oziroma neposredno v okviru teh socialnih omrežij.     

Vodik d.o.o., ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito vaših osebnih podatkov v okviru navedenih socialnih omrežij, spletnih storitev  ter vseh njim pripadajočih spletnih mestih.

 

5.Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru njihovih pristojnosti in nalog se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • uslužbencem družbe Vodik d.o.o.,
  • ponudniku poštnih storitev ponudniku e-poštnih storitev (navedeno v točki 2. V drugem odstavku), ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru upravljanja in vzdrževanja programske in strojne opreme;
  • administratorju oziroma skrbniku spletne strani, Facebook-a ali drugih socialnih omrežij.
  • državnim organom nadzora nad našim poslovanjem glede na njihove področne zakonske pristojnosti. 

Vodik d.o.o. posebno pozornost namenja izbiri in nadzoru pogodbenih partnerjev, ki delujejo kot obdelovalci osebnih podatkov v primerih, ko je za izvedbo njihove storitve potreben dostop do osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci so zavezani slediti naša navodila, njihovo primernost za izvajanje obdelav pa je predmet naših periodičnih pregledov. Pogodbeni obdelovalci vaših osebnih podatkov na smejo obdelovati za druge namene, po izpolnitvi namena obdelave ali ob zaključku pogodbenega razmerja pa so podatki izbrisani.   

Vodik d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov, ki jih zbere za svoje namene, ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 

6.Obdobje hrambe

Vodik d.o.o. zagotavlja, da vaše podatke hrani le toliko časa in v obsegu, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni oz. do poteka zakonsko predpisanega roka hrambe. Obdobje hrambe osebnih podatkov se razlikuje na podlagi meril posamezne kategorije osebnih podatkov ter namenov obdelave.

Vaši kontaktni podatki za namen informiranja o ponudbi storitev (Prijava na elektronske novice) se hranijo in obdelujejo do preklica. Podatki o vašem soglasju se hranijo do zaključka koledarskega leta po izpolnjenih 5 letih po preklicu privolitve.

Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi predpisov, se hranijo skladno z zakonodajo, ki ureja njihovo zbiranje. Po zakonsko določenem preteku roka za hrambo se podatki izbrišejo.

 

7.Način varstva vaših podatkov

Vodik d.o.o. se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Vodik d.o.o. bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

 

8.Pravice posameznika

Vodik d.o.o.  zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Če ste mlajši od 15 let, ne morete podati veljavne privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov. V tem primeru mora z obdelavo vaših osebnih podatkov soglašati eden od staršev oziroma skrbnik.

Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Vodik d.o.o., Cesta v Gorice 34b, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte [email protected] Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi ugovor v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

 

8.1. Odjava od prejemanja e-novic:

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni elektronski novici, ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “ODJAVA” na elektronski naslov: [email protected]

Posameznik lahko ugovor glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

 

9.Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Vodik d.o.o. nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika, skladno z veljavno zakonodajo in GDPR.

 

10.Stik

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri Vodik d.o.o.:

Telefonska številka: 059 156 956

Elektronski naslov: [email protected]

 

II. VELJAVNOST

 

Politiko varstva zasebnosti podjetja Vodik d.o.o. bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. 

Politiko varstva zasebnosti podjetja Vodik d.o.o je objavljena na spletnem mestu www.vodik-marketing.si in velja od 2.9.2019 dalje.

Call Now ButtonPokličite nas
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.