Dogodek Jay Shetty

ATELJE POTOVANJE DUŠE

NAROČNIK: Atelje Potovanje Duše

ELEMENTI: Google Adwords oglaševanje, Facebook oglaševanje, Instagram oglaševanje, izdelava pristajalne strani

KLJUČNI INDIKATORJI USPEŠNOSTI: Donosnost glede na vložena sredstva v oglaševanje (“ROAS”)

LETO IZVEDBE: 2019

2388 % donosnost glede na vložena sredstva v oglaševanje

Vzpostavili smo učinkovit prodajni lijak, s pomočjo katerega smo pomagali napolniti dvorano Gospodarskega razstavišča za nastop svetovno znanega influencerja Jayja Shettyja.

O PROJEKTU

Jay Shetty je trenutno eden najvplivnejših influencerjev na svetu! Ima 4 milijarde ogledov na kanalu YouTube, več kot 20 milijonov sledilcev na Facebooku ter več kot 4 milijone sledilcev na Instagramu. Revija Forbes ga je uvrstila tudi na lestvico “Forbes 30 under 30”, ki predstavlja 30 najvplivnejših ljudi, mlajših od 30 let

Sodeluje z največjimi blagovnimi znamkami na svetu. Povabljen je bil na osrednja predavanja vodilnih podjetij, kot so Google, L’Oreal, Facebook, Coca Cola, HSBC, EY, Microsoft in Accenture,in je prejemnik številnih prestižnih nagrad na področju influencinga, govorništva in digitalnih vsebin.

PREGLED PROJEKTA

Naročnik oziroma organizator dogodka (Potovanje Duše d.o.o.) je želel vzpostaviti učinkovit sistem za online prijave, ki je poleg Eventimove prodaje kart predstavljal glavni vir vseh prijav.

V agenciji Vodik smo za naročnika vzpostavili učinkovit prodajni lijak, ki so ga sestavljali:

null

PRISTAJALNA STRAN ZA ON-LINE PRIJAVE

null

OGLAŠEVANJE PREKO SOCIALNIH OMREŽIJ FB/IG

null

GOOGLE ADWORDS

null

DISTRIBUCIJA LETAKOV

IZZIVI

Čeprav je Jay Shetty svetovno znana medijska osebnost, je relativno nepoznan širšemu slovenskemu občinstvu, prav tako pa je bila cena vstopnice (v povprečju 161,5 €/vstopnico) za slovenske razmere relativno visoka.

Prav tako naročnikova ciljna stranka oziroma skupnost, ki jo gradi okoli svoje blagovne znamke in storitev, ki jih ponuja, nekoliko odstopa od kroga ljudi, ki jih Jay Shetty nagovarja. Naročnik se je znašel pred izzivom, kako obvestiti tiste, ki niso v njihovem dosegu.

REŠITEV

null
Najprej smo vzpostavili pristajalno stran, ki je bila namenjena izključno dogodku. Dogodek je bil načrtovan za 19. maja 2019, s stranjo pa smo začeli že meseca januarja. Ob tem je bilo pomembno, da smo pravilno nastavili merjenje preko Google analitike, nastavili remarketing GTM-kode in nastavili Facebook Pixel, s čimer smo omogočili dobro osnovo za plačljivo oglaševanje, ki je sledilo v nadaljevanju.
null
Kot pri vsaki tovrstni kampanji, kjer je pomemben takojšnji učinek in je treba ciljno publiko obsevati s čim večjo frekvenco, tudi tu ne bi mogli začeti brez ustreznega proračuna, kar je bilo naročniku pojasnjeno že takoj na prvem sestanku. Vseeno je bilo treba racionalizirati porabo proračuna, saj je še posebej pri Google AdWords Display (prikazno omrežje) kampanjah le-ta hitro lahko porabljen neučinkovito. Strategija je predvidela, da večino proračuna za Google AdWords kampanje usmerimo v prikazno omrežje in vzpostavimo nekatere demografske omejitve, omejitve po interesnih skupinah itd. Vzporedno s targetiranimi kampanjami na Facebooku in Instagramu smo na pristajalno stran začeli dovajati veliko količino relevantnega obiska.
null
Naslednja faza je bila ena od najpomembnejših za vzpostavitev učinkovitega prodajnega lijaka. Določen odstotek obiskovalcev, ki smo jih dovajali na spletno stran preko plačljivega oglaševanja, je konvertiral takoj, medtem ko smo za ostale vklopili remarketing kampanje. Na ta način smo vsem tistim, ki so že obiskali stran in so se zanimali za informacije o dogodku, a se še niso odločili, sledili in jih usmerjali nazaj na prijavo. Sprožili smo občutek vseprisotnosti, ki je zelo povečal stopnjo prijav in splošen obisk na spletni strani. Prav tako smo vzporedno vklopili še Google AdWords kampanjo na iskalnem omrežju, da so vsi tisti, ki so iskali po ključnih besedah v iskalniku Google.si, videli naš oglas in jih tako usmerjali neposredno na pristajalno stran.
null
Sledila je faza optimizacije kampanj na Facebooku in Google AdWordsu, kjer smo stanje, ki smo ga ustvarili, vzdrževali in proračun preusmerjali v statistično najbolj uspešne kampanje, oglasne skupine in različice oglasov. Treba je poudariti tudi zelo dobro sodelovanje naročnika, saj je vseskozi sam urednikoval svojo Facebook stran in s tem še dodatno angažiral svoj krog sledilcev, obenem pa smo imeli vmes tudi tri različne pred prodajne cene kart in različne akcije skupinskih nakupov, ki smo jih uspešno vključili v kampanje.

REZULTATI

2388 %

DONOSNOST GLEDE NA VLOŽENA SREDSTVA V OGLAŠEVANJE (''ROAS'')

Preko obrazca za prijavo na dogodek smo od konca januarja 2019 do 18. maja 2019 izmerili 1109 konverzij.

Skoraj 24 % vseh konverzij je bilo neposredno izmerjenih iz Google AdWords plačljivih kampanj.

Dobrih 20 % vseh konverzij je bilo izmerjenih iz naslova neposrednega vpisa URL-ja pristajalne strani, kar pomeni, da lahko kot posredno konverzijo pripišemo delno Google AdWords in delno Facebook kampanjam.

45 % konverzij je bilo izmerjenih neposredno iz Facebook kampanj.

Investicija v oglaševanje se je povrnila 35-krat!

Preverite, kakšno rešitev bi predlagali vam …