Popolna prenova blagovne znamke

Letak Media

NAROČNIK: Letak Media d. o. o.

BLAGOVNA ZNAMKA: Letak Media

ELEMENTI: celostna grafična podoba, izdelava spletne strani, oblikovanje, SEO optimizacija 

LETO IZVEDBE: 2021

Letak Media je zasebno podjetje na Hrvaškem, ki je začelo delovati leta 2013. Specializirano je za distribucijo nenaslovljenih promocijskih publikacij, katalogov in letakov v nabiralnike ali na določena območja. Trenutno distribuirajo v večini večjih mest na Hrvaškem, pokrivajo tudi predmestja, manjša mesta in vasi.

IZZIV

Izdelava nove celostne grafične podobe in CGP priročnika, razvoj in postavitev novega spletnega mesta ter SEO optimizacija spletne strani na podlagi analize ključnih besed.

Celostna grafična podoba

Za naročnika smo zasnovali novo celostno grafično podobo in izdelali CGP priročnik.

Logotip je sestavljen iz napisa in simbola, ki v stilizirani podobi papirnatega letala ponazarja pošiljanje nenaslovljenih promocijskih letakov ter povzema mobilnost kot ključno vrednoto podjetja. Usmerjenost simbola v pozitivni diagonali (desno in navzgor) ponazarja pošiljanje iz distribucijskega centra na oddaljene naslove, obenem pa stoji za usmerjenost podjetja v prihodnost.

Izbrana tipografija v kurzivi komunicira hitrost pošiljanja pošiljk. Črke so geometrijske in neserifne, so lepo berljive od daleč in blizu, tako na spletu kot v tisku, ter lepo povzemajo vrednote podjetja, kot so strokovnost in nadzor. Pri izbiri barvne palete smo upoštevali naročnikove želje. Med osnovnimi barvami sta svetlo in temno modra, rumeno pa se uporablja za poudarke besedila.

 

Izdelava spletnega mesta

Spletno mesto je pomemben prvi stik podjetja s potencialnimi novimi strankami in predstavlja pomemben del pri razvoju storitev. Hkrati pa podjetje tako nagovarja ključne cilje javnosti.

Pred samim razvojem in izdelavo spletnega portala smo na podlagi analize zastavili pregledno in minimalistično strukturo, ki je bilo zasnovana po usmeritvah SEO optimizacije in omogoča hitro navigacijo.

Spletno mesto je pregledno strukturirano in sledi celostni grafični podobi podjetja. Izdelano je v hrvaškem jeziku in prilagojeno za uporabnike mobilnih naprav, kot tudi uporabnike osebnih računalnikov. Omogoča enostavno navigacijo po storitvah naročnika ter drugih podstraneh.

Preverite, kakšno rešitev bi predlagali vam …