Pusti odgovorne stopinje

JAVNI HOLDING LJUBLJANA

NAROČNIK: Javni holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Ljubljanski potniški promet, JP Vodovod-Kanalizacija Snaga, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice

ELEMENTI: družbeno odgovorna akcija, odnosi z mediji, dogodki za otroke, aktivnosti v šolah, vrtcih in drugih mestih, kjer lahko nagovarjamo otroke

LETO IZVEDBE: 2019

Projekt Javnega holdinga Ljubljana, imenovan Vezalka, nas vse povezuje v gibanje odgovorih posameznikov. Ker zgolj ugotovitev, da naša dejanja močno vplivajo na okolje in družbo, ni dovolj, raje spodbuja vedenje in prakse, ki vodijo do trajnostne družbene in okoljske odgovornosti.

Vezalka z besedami »Vezalka si« nagovarja vsakega od nas, da postanemo del gibanja, kjer posamezniki z majhnimi – a vsakdanjimi in pozitivnimi – dejanji pomagamo doseči velike spremembe. Od ločevanja odpadkov do premišljene porabe virov energije, od pitja vode iz pipe do ponovne uporabe rabljenih stvari, od spoštljivih medsebojnih odnosov do uporabe okolju prijaznega prevoza.

Projekt Vezalka

Spremembe se začnejo z najmlajšimi

Združeni učinek teh dejanj je tisti, ki prinaša velike rezultate, saj smo pri zagotavljanju družbeno-okoljske odgovornosti povezani še močnejši. Za doseganje trajnih sprememb teh navad je najlažje začeti pri najmlajših. Te nagovarja simpatičen video z vezalkarji, druščino animiranih obuval. Vsak vezalkar otroke usmerja v odgovorna dejanja na področjih, na katerih delujejo podjetja Javnega holdinga Ljubljana.

Vezalka stopinje

MAJHNA DEJANJA ZA VELIK REZULTAT

Cofi (storitve Energetika), ki osvoji in ogreje vsako srce, pojasni, zakaj ne smemo tratiti toplotne energije po nepotrebnem, Hubert (storitve Snaga), ki zna ločiti dobro od slabega, pa razloži, da niso vse stvari za v smeti, saj jih lahko koristno uporabimo tudi drugače. Vojka (storitve VO-KA), ki je vodni vseved, poziva vse nas, da skrbno ravnamo z naravnimi viri vode. Urbi (storitve LPP), ki nam vedno pomaga priti do cilja, pa zagovarja prednosti javnega prevoza. Celotno druščino povezuje še odločna Holdi (storitve JHL), ki je prava prijateljica okolja in nas ter skrbi za prijazne medsebojne odnose in povezanost tako vezalkarjev kot tudi nas vseh.

Preverite, kakšno rešitev bi predlagali vam …