Ustvarjamo resničnost

JAVNI HOLDING LJUBLJANA

NAROČNIK: Javni holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Ljubljanski potniški promet, JP Vodovod-Kanalizacija Snaga, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice

ELEMENTI: video v virtualni resničnosti, PR, kreativna zasnova, tekstopisje

LETO IZVEDBE: 2017

Kako bi izgledala Ljubljana, če zanjo ne bi skrbeli? Kako bi se počutili, če bi se sprehajali po ulicah prestolnice, polnih smeti? Vsa ta vprašanja so nas vodila pri ustvarjanju 360° virtualne izkušnje, ki smo jo pripravili za Javni holding Ljubljana in povezana javna podjetja. 

Javni holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Ljubljanski potniški promet, JP Vodovod-Kanalizacija Snaga, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice so želeli mladim na zanimiv način predstaviti skupno odgovornost do ustvarjanja resničnosti in s tem spodbuditi njihovo sodelovanje za ohranitev kakovostnega bivalnega okolja. Prišli smo do ideje, da se bomo mladim s tem sporočilom najbolj približali na nov, inovativen način, z uporabo tehnološke novosti – 360° virtualno-realnim videom Ustvarjamo resničnost.

Izkusi neresnično, doživi resnično

Video gledalcu nudi še ne videno in nedoživeto izkušnjo. Pogled skozi VR-očala ga popelje po ljubljanskih ulicah, kjer si ogleda in doživi, kakšno je kakovostno bivalno okolje, za katero skrbijo tako javna podjetja kot tudi vsi, ki v njem živijo, delajo ali ga obiščejo. Doživi pa tudi, kako bi bilo, če za okolje ne bi skrbeli. Gledalec z ogledom videa sprva doživi neprijetno neresničnost, nato pa tudi lepo resničnost.

360° virtualno-realni video Ustvarjamo resničnost je nedvomno glavna atrakcija za mlade na katerem koli dogodku Javnega holdinga Ljubljana in povezanih javnih podjetij. Z videom želijo ozaveščati predvsem mlade, ki virtualno izkušnjo doživljajo zelo doživeto.

null

V Javnem holdingu Ljubljana in povezanih javnih podjetjih veliko pozornosti posvečamo ozaveščanju. Z agencijo Vodik smo našli način, kako zavedanje o pomenu dejanj za okolje približati mladim. Izobraževalno doživljajski projekt smo izpeljali z uporabo inovativne tehnologije. Posneli smo 360° virtualno-realni video, ki je na vseh dogodkih odlično sprejet. Gledalci so navdušeni nad sporočilom na inovativen način.

Justina Simčič, Odnosi z javnostmi, JAVNI HOLDING Ljubljana

null

Preverite, kakšno rešitev bi predlagali vam …