Kdo so najboljši ponudniki spletne video vsebine?


Se tudi vam zgodi, da ob raziskovanju Facebooka včasih preprosto odtavate in izgubite občutek za čas? Odprli ste ga iz dolgčasa oz. lahko bi rekli kar iz navade, a nato ste opazili zanimive video vsebine, s povezavo do neke nove vsebine… In tako se krog nadaljuje dokler ne mine najmanj pol ure za katero preproste ne veste kam je izginila. Temu bi lahko rekli moč dobre video vsebine.

Vse več je namreč ponudnikov spletnih videov, katere TV sploh ne zanima. Specializirali so se izključno za splet in socialna omrežja, njihovi videi pa dnevno dosegajo vrtoglave številke ogledov. S prilagojeno vsebino so namreč izkoristili prednosti, ki jih ponuja internet ter z večinoma kratkimi videi pritegnejo pozornost širokega kroga gledalcev.

Tubular lestvica video vsebine

Tubular je izdelal lestvico najbolj gledanih ponudnikov v septembru in ob tem upošteval vse platforme za distribucijo video vsebine (Youtube, Facebook, Vine in Instagram).

Pogled na lestvico najboljših desetih hitro razkrije, da kar štirje predstavniki prihajajo iz kategorije zabave (ang. “entertainment”) po dva predstavnika pa imata še kategoriji novice (“news”) in dom oz. naredi sam (“home & DIY”). Med zastopanimi kategorijami sta še hrana (“food”) ter stil in lepota (“style and beauty”).

Odločili smo se, da vam na kratko predstavimo dobitnike medalj oz. tiste, ki se nahajajo na prvih treh mestih. Pri vsakem boste našli njihov najbolj priljubljen videoposnetek na Youtube-u, seveda pa jih imajo še veliko več na svojih Facebook profilih.

UNILAD

V septembru so imeli 3,4 milijarde ogledov na vseh platformah, od tega kar 3,3 milijarde samo na Facebooku. Kot bi opisali sami sebe, je njihovo poslanstvo takšno, da širšim množicam predstavljajo vzhajajoče viralne videe, ki vsaj malce izboljšajo njihov vsakdan in jih nasmejijo.

FB profil: UNILAD

The LAD Bible

S praktično enakim tipom vsebine se ponaša tudi LAD Bible, ki prav tako cilja na smehe in zabavo. Po lastnih besedah so dom za najbolj smešne, viralne in zanimive videoposnetke širom sveta. Za svoje videe so v prejšnjem mesecu prejeli 2,8 milijarde ogledov, od tega 2,7 milijarde iz naslova Facebooka.

FB profil: The LAD Bible

Tasty

Tasty kot predstavnik kategorije prehrane ponuja več kot zabavo. Lahko bi rekli, da so popularizirali trend “video receptov”, to so v hitrem posnetku zmontirani posnetki priprave jedi, ki jih krasijo inovativne ideje za domače prigrizke oz. recepti, ki so preprosti, a kreativno in okusno pripravljeni. Od svojih 1,8 milijarde ogledov jih, tako kot prejšnja dva predstavnika, pridobijo kar 1,7 s pomočjo Facebooka.

FB profil: Tasty

Kakšna vsebina pritegne gledalce?

Spletni video je torej nov kanal komuniciranja, ki dosega zavidiljive številke gledanosti. Zanimivo je, da po gledanosti najboljše odzive dosegajo zabavni videi, kar pa ni presenetljivo, saj je glavni namen uporabe socialnih omrežij predvsem zabava in takšni posnetki vzbudijo največ odziva med gledalci.

V drugo skupino pa lahko uvrstimo videe, ki so koristne narave in gledalcem pokažejo kako se nekaj naredi oz. jih naučijo nekaj novega. Sem spadajo video recepti, razni vodiči za opremljanje doma, izdelavo pripomočkov ali lastno lepotno nego. Predvsem v tej kategoriji se ponuja velika priložnost za oglaševanje, saj je mogoče z ustvarjanjem koristne video vsebine gledalcem ponuditi dodano vrednost in hkrati promovirati svoje izdelke.

Fotografije: theladbible.com, buzzfeed.com

OBIŠČITE NAS

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
Cesta v Gorice 34b
SI - Ljubljana

+ 386 (0)31 769 793
+ 386 (0)59 156 956

info@vodik-marketing.si


PRIJAVA NA E-NOVICE

  

VIZITKA

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
DŠ: SI38221233
MŠ: 3640078000
TRR: SI56 0310 8100 0418 132
Odprt pri banki SKB d.d.
SVEŽE NA FACEBOOKU
Loading...
VŠEČKAJTE NAS