Facebook funkcije, za katere še niste slišali

Spletno oglaševanje
31.julij, 2019

Facebook je že nekaj časa najbolj priljubljeno družbeno omrežje, saj omogoča uporabnikom praktično vse, kar potrebujejo, ko dostopajo do interneta. Od komunikacije s svojimi prijatelji in širnim svetom do deljenja koščkov svojega življenja in nenazadnje tudi dostopa do novic z vseh koncev sveta. Facebook je postal tako velik, da se številni uporabniki sploh ne zavedajo, kakšne Facebbok funkcije dejansko omogoča. Zato smo za vas pripravili pregled funkcij, za katere morda sploh niste vedeli, da obstajajo.

Uredite preference za oglase

Se vam prikazujejo povsem neprimerni in čudaški oglasi? Glede na vaše želje in zanimanja si lahko sami izberete, kakšne oglase želite, da vam jih Facebook prikazuje. Svoje preference lahko uredite v “Nastavitve (zgoraj desno) > Oglasi > in pritisnite uredi ob točki Oglasi, temelječi na mojih zanimanjih”. Tako lahko hitro izbrišete tista zanimanja, ki vam jih je Facebook določil sam od sebe na podlagi vaše pretekle dejavnosti.

Nastavite si piratski jezik

Pri nas verjetno najpogosteje uporabljena jezika sta slovenski in angleški, če pa želite, vam Facebook ponuja tudi možnost piratščine oz. piratskega jezika. To vam bo vsekakor za nekaj časa popestrilo brskanje po družbenem omrežju. Storite pa tako: “Nastavitve > Jezik > V katerem jeziku želiš uporabljati Facebook > English (Pirate)”.

“Skrivni” nabiralnik za popolne neznance

Če vam sporočila pošiljajo osebe, ki niso med vašimi prijatelji, Facebook ta sporočila razvrsti v posebno mapo, imenovano “Filtrirana sporočila”. Med temi boste najverjetneje našli celo goro sporočil s strani internetnih neznancev, ki vam ponujajo denar, službo ali druge ponudbe.

Shranjevanje zanimivih povezav

Se vam je že zgodilo, da ste hoteli prebrati objavo, ki jo je delil eden izmed vaših prijateljev, pa v tistem trenutku niste imeli časa? Ena izmed koristnih funkcionalnosti je shranjevanje povezav. Podobno kot to lahko storite v spletnem brskalniku z dodajanjem med “Priljubljene”, lahko tudi tukaj povezavo shranite in jo preberete v miru ob primernem času. Vse shranjene povezave najdete v desni orodni vrstici pod zavihkom “Shranjeno”.

pocnete_na_fb

Naložite si kopijo vseh svojih podatkov s facebooka

Obstaja možnost, da si s preprostim klikom na svoj računalnik prenesete vse podatke, ki jih ima Facebook zbrane o vas. Sem spadajo:

● objave, slike in video posnetki, ki ste jih delili, ● vaša sporočila in pogovori, ● podatki z vašega profila (O meni), ● in še mnogo več …

Po zahtevku za prenos zbranih podatkov pa boste morali počakati na povratno obvestilo, ki ga boste prejeli, ko bodo informacije pripravljene za prenos.

Določite, kaj se zgodi z vašim profilom po smrti

Neizogibno dejstvo je, da bomo nekega dne vsi zapustili ta svet, zato Facebook ponuja možnost, da vnaprej določite upravitelja vašega spominskega profila po smrti. Ta oseba bo imela možnost spreminjanja profilne slike, objavljanja na časovnico in upravljanja s prošnjami za prijateljstvo. Izberete pa lahko tudi možnost, da se profil po vaši smrti preprosto izbriše. Seveda je nepredstavljivo razmišljati o tem, ampak takšna je igra življenja.

Tu smo našteli le nekaj izmed možnosti, ki so morda malo manj poznane širši javnosti. Facebook je preprosto postal tako velik in mogočen in ponuja tako raznovrstne Facebook funkcije, da je težko poznati vse možnosti, ki jih ponuja za svoje uporabnike. Glavne možnosti poznajo tudi osnovni uporabniki, vse ostale pa niti niso tako pomembne, so pa morda lahko zabavne in koristne, če veliko časa preživite na omenjenem družbenem omrežju.

Bodite na tekočem

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih in aktualnih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov s področja oglaševanja.