Reference
Oblikovanje

JHL: Pusti odgovorne stopinje

Vezalkarji

Naročnik:

Javni holding Ljubljana

Elementi:

družbeno odgovorna akcija, odnosi z mediji, dogodki za otroke, aktivnosti v šolah, vrtcih in drugih mestih, kjer lahko nagovarjamo otroke

JHL na sejmu narava in zdravje

Naročnik:

Javni holding Ljubljana

Elementi:

družbeno odgovorna akcija, odnosi z mediji, dogodki za otroke, aktivnosti v šolah, vrtcih in drugih mestih, kjer lahko nagovarjamo otroke

Javni holding Ljubljana združuje in strateško upravlja pet javnih podjetij, ki delujejo v okviru mesta Ljubljana. Osnovna vodila holdinga in povezanih javnih podjetij pri oblikovanju in sprejemanju vseh odločitev so trajnostna naravnanost, ozaveščanje in odgovorno obnašanje do naravnih virov. Prijaznost okolju je skupni imenovalec vseh storitev in projektov javnih podjetij.

Izziv

Zasnovati družbeno odgovoren projekt, ki pri posameznikih (predvsem pri mlajših) spodbuja vedenje in prakse, ki vodijo do trajnostne družbene in okoljske odgovornosti. Koncept projekta naj tudi omogoča vpeljavo maskote, ki bo ambasador akcij v okviru stalno trajajočega projekta.

Vezalkarji – ambasadorji projekta

PRIJAZNOST IN SPOŠTLJIVOST

Vezalka z besedami »Vezalka si« nagovarja vsakega od nas, da postanemo del gibanja, kjer posamezniki z majhnimi – a vsakdanjimi in pozitivnimi – dejanji pomagamo doseči velike spremembe. Od ločevanja odpadkov do premišljene porabe virov energije, od pitja vode iz pipe do ponovne uporabe rabljenih stvari, od spoštljivih medsebojnih odnosov do uporabe okolju prijaznega prevoza.

 

Vsak lik predstavlja eno javno podjetje. Cofi (storitve Energetika) pojasnjuje, zakaj ne smemo tratiti toplotne energije po nepotrebnem, Hubert (storitve Snaga), ki zna ločiti dobro od slabega, razlaga, da niso vse stvari za v smeti, saj jih lahko koristno uporabimo tudi drugače. Vojka (storitve VOKA), ki je vodni vseved, poziva, da skrbno ravnamo z naravnimi viri vode. Urbi (storitve LPP) nam vedno pomaga priti do cilja in zagovarja prednosti javnega prevoza. Celotno druščino povezuje še odločna Holdi (storitve JHL), ki je prava prijateljica okolja, skrbi za prijazne medsebojne odnose in povezanost tako Vezalkarjev kot tudi nas vseh.

Pusti odgovorne stopinje_JHL

Izobraževalni video »Spremembe se začnejo z najmlajšimi«

Združeni učinek okoljsko usmerjenih dejanj je tisti, ki prinaša velike rezultate, saj smo pri zagotavljanju družbeno-okoljske odgovornosti povezani še močnejši. Za doseganje trajnih sprememb teh navad je najlažje začeti pri najmlajših. Te nagovarja simpatičen video z Vezalkarji, druščino animiranih obuval. Vsak Vezalkar otroke usmerja v odgovorna dejanja na področjih, na katerih delujejo podjetja Javnega holdinga Ljubljana.

Pričnimo sodelovanje Pričnimo sodelovanje