Kako doseči maksimalen učinek z video vsebino?


V želji, da bi prehiteli konkurenco, vedno iščemo nove načine, kako pritegniti potencialne stranke. Vse več poudarka je v tem smislu na ustvarjanju video vsebine. Mnoge raziskave in strokovnjaki namreč potrjujejo, da se čedalje več sredstev namenja za ustvarjanje interaktivne video vsebine. Tudi pozornost uporabnikov je bolj naklonjena tovrstni obliki deljenja sporočil, zato lahko pričakujemo vedno več ustvarjanja video vsebin v korporativne namene. Spletni video oglasi imajo denimo precej prednosti v primerjavi s TV oglasi, kar si lahko preberete v eni izmed prejšnjih objav.

Podobne napovedi so nekaj let nazaj veljale za trend socialnih omrežij. Začelo se je poudarjati pomembnost in vpletenost uporabnikov ter neizogibno prisotnost blagovnih znamk. In ravno to se je zgodilo, praktično vsa podjetja in blagovne znamke so se preselili ne samo na Facebook, temveč tudi na ostala družbena omrežja. S takšno nasičenostjo je počasi stopilo v veljavo pravilo: “Ni dovolj, da ste le prisotni, pomembna je predvsem vaša vsebina.”

Z dvigajočim pomenom video vsebine zopet prihajamo na točko, ko sama prisotnost preprosto ni več dovolj. Zato vam ponujamo nekaj preprostih vodil pri ustvarjanju lastne video vsebine, oglejte pa si še spodnjo infografiko, ki na hitro povzame nekaj zanimivih dejstev s tega področja.

video-marketing-trendi

  1. Bodite drugačni

Ne sledite konkurenci, poskusite razmišljati z lastno glavo in ustvariti nekaj, kar ponazarja identiteto vaše blagovne znamke. Poskusite več različnih načinov in testirajte, s tem boste dobili dober vpogled v preference vaših sledilcev. Ni nujno da se poslužujete klasičnih prodajnih oglasov, bodite kreativni in ustvarite nekaj, kar bo odsevalo dodano vrednost v očeh vaših deležnikov.

  1. Nagovorite vašo ciljno skupino

Pomembno je, da dobro poznate svoje sledilce, tako jim lahko povsem prilagodite način komuniciranja. Nič slabega ni, če jih konkretno povprašate o tem, kaj bi si želeli od vas. To lahko storite s preprosto anketo na socialnih omrežjih ali mailingom, kjer jih povprašate, kar vas zanima.

Zgoraj pa še odličen primer iz prakse – BuzzFeed, ki dnevno ustvarja odlično video vsebino in z njo doseže preko 13 milijonov ljudi dnevno.

  1. Ponudite nekaj ekskluzivnega

S tem ne rabite izvajati nekakšnih ogromnih nagradnih iger, ki bi privabile vse internetne “bounty hunterje” (t.j lovilce na nagrade). Preprosto nagradite zveste sledilce z manjšim popustom ali kakšnim koristnim nasvetom. Pri tem spodbujajte interakcijo, tako gradite odnos med vami in vašimi deležniki.

  1. Poskusite z novimi socialnimi omrežji

Morda izraz “novi” ni ravno na mestu, saj imam v mislih predvsem socialna omrežja, ki so manj široko poznana in malce novejša. Zagotovo v tem smislu ne smete izpustitit Snapchata, ki je zanimiv predvsem zaradi celozaslonskega formata in v povprečju mlajše demografike. Po novem tudi Instagram ponuja precej novih in privlačnih možnosti za deljenje video vsebine.

V visokokonkurenčnem okolju morate vedno znova iskati nove poti do svojih potencialnih strank. Pri tem je dobro, da se ne ustrašite razvijajoče se tehnologije in poizkušate z vedno novimi pristopi. Kakšna stvar zagotovo ne bo delovala, a glavno je, da vas vaši sledilci opazijo, da stopate v korak s časom in se trudite z različnimi načini.

OBIŠČITE NAS

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
Cesta v Gorice 34b
SI - Ljubljana

+ 386 (0)31 769 793
+ 386 (0)59 156 956

info@vodik-marketing.si


PRIJAVA NA E-NOVICE

  

VIZITKA

Vodik oglaševalska agencija d.o.o.
DŠ: SI38221233
MŠ: 3640078000
TRR: SI56 0310 8100 0418 132
Odprt pri banki SKB d.d.
SVEŽE NA FACEBOOKU
Loading...
VŠEČKAJTE NAS